Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Το Γ5 στην "Εστία Γνώσης"


Το Γ5 στην είσοδο της "Εστίας Γνώσης"

Κάθε χρόνο, η Διεύθυνση του Γυμνασίου μας έχει καθιερώσει η Γ΄Τάξη να επισκέπτεται  την "Εστία Γνώσης"  που στεγάζεται στο γνωστό μας "Κόκκινο Σπίτι" .Εκεί ,φιλοξενούνται κατά καιρούς πολλές πολιτιστικές δραστηριότητες τις οποίες έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι πολίτες και οι μαθητές  της Χαλκίδας. Σήμερα, λοιπόν, είχε σειρά το Γ 5 ...Την πρώτη ώρα "μάθημα", τη δεύτερη ισα-ισα που μπήκαμε, και στις 10 παρά 20 , μας υποδέχθηκε εκεί  με εγκαρδιότητα ο κύριος Αντώνιος Αντωνίου,Δρ. Αστροφυσικής Παν/μίου Αθηνών και Μαθηματικός.Θέματα για εφέτος ,η Αστρονομία και η Αστροφυσική.Ο΄Ήλιος, το Σύμπαν , τα αστέρια, ο χρόνος ,ήταν μερικές απο τις έννοιες που με γλαφυρότητα παρουσίασε ο διακεκριμένος  καθηγητής και καθήλωσαν τους μαθητές.Σε αυτό , συνέβαλε και ο διαδραστικός τρόπος παρουσίασης(προβολή ψηφιακού λογισμικού).Η  άριστη φιλοξενία επιβεβαιώθηκε λίγο αργότερα(11 παρά 15) όταν χυμός και σάντουιτς διανεμήθηκαν στους μαθητές μας για ολιγόωρο διάλειμμα.

   Εν συνεχεία, ήταν η ώρα του "παιχνιδιού" ή καλύτερα των φυσικομαθηματικών θεωριών μέσα απο παιχνίδι αλλά και η δέουσα παρουσίαση απο τον κ. Αντωνίου.  Ανεβήκαμε στο ισόγειο ,όπου σε τρείς αίθουσες  υπάρχουν διάφορα ¨παιχνίδια¨μέσω των οποίων οι μαθητές εξοικειώνονται με βασικές  φυσικές και μαθηματικές θεωρίες.Το παιχνίδι ,πάντως που "τράβηξε" την προσοχή των μαθητών ήταν αναμφισβήτητα η "μπίλια" .Αδιαφιλονίκητος νικητής σε αυτό αναδείχθηκε , κατά κοινή ομολογία ο Μπάμπης.
Περάσαμε ωραία, μάθαμε πολλά,βγάλαμε και φωτογραφίες.Σειρά τώρα έχει το Γ3 στις 19 ,το Γ4 στις 26   και το Γ1 στις 28 Ιανουαρίου!

Δεν υπάρχουν σχόλια: