Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

1η Συνάντηση Συλλόγου Γονέων και καθηγητών του Γυμνασίου μας!

Την πρώτη του συνάντηση είχε ο Σύλλογος Γονέων με τους καθηγητές του Γυμνασίου μας την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010.
Μιλώντας εκ μέρους του Συλλόγου Γονέων , ο Πρόεδρος του, κ. Καρποδίνης Γεώργιος ,καλωσόρισε και ευχήθηκε «καλή επιτυχία» στη νέα Διευθύντρια του Γυμνασίου μας, κ. Παπαναγνώστου Όλγα, καθώς και στους Καθηγητές (παλαιούς και καινούργιους) που θα διδάξουν στο σχολείο μας την εφετινή χρονιά.
Εν συνεχεία ,έκανε μια σύντομη αναδρομή στις δραστηριότητες της περσινής χρονιάς , στις οποίες δραστηριοποιήθηκε ενεργά ο Σύλλογος (εφημερίδα, συμμετοχή στην αναδάσωση και στην περιβαλλοντολογική ομάδα, αθλητικές συναντήσεις, εκδήλωση στο τέλος της χρονιάς , προβολή ταινίας, καθαρισμός σχολείου κ.α)
Ο κ . Καρποδίνης ,ανέπτυξε κατόπιν τους κεντρικούς άξονες των δραστηριοτήτων που προτείνει ο Σύλλογος Γονέων, τονίζοντας ότι συνιστούν ιδέες που θα εξειδικευτούν με τις ομάδες που θα δημιουργηθούν :
Α. Πολιτιστικές: Εφημερίδα (τουλάχιστον δύο φύλλα ). Ημερολόγιο ενόψει του νέου έτους.
Β. Εκπαιδευτικές: Ενέργειες για την προμήθεια διαδραστικών πινάκων. Ενίσχυση περιβαλλοντολογικών δράσεων και ευαισθητοποίηση των μαθητών. Εκδρομές εκπαιδευτικές (προτάσεις - προγραμματισμός). Επιβράβευση μαθητών για τις επιδόσεις και το ήθος τους αλλά και για ιδιαίτερες διακρίσεις. Μαθητικές κοινότητες.
Γ. Ενημερωτικές: Σχολές Γονέων (έφηβοι - ψυχολογία - διαπαιδαγώγηση). Ημερίδες επαγγελματικού προσανατολισμού με ομιλητές καθηγητές και καλεσμένους επαγγελματίες (ανταγωνισμός αγοράς - επαγγελματικές τάσεις - δυναμικά επαγγέλματα) Ημερίδα με θέμα: internet- social media- κινητά τηλέφωνα. Χρήση και κίνδυνοι. Ημερίδα διατροφής παιδιών και ενηλίκων, με καλεσμένους εξειδικευμένους ομιλητές (διατροφολόγο - σέφ - βιοκαλλιεργητή) (κυλικείο- ασφαλή προϊόντα- βιολογικά προϊόντα). Κοινοποίηση και επέκταση της λειτουργίας της ιστοσελίδας και του blog του γυμνασίου.
Δ. Ψυχαγωγικές: Κινηματογραφικές βραδιές με παράλληλη προβολή μουσικών video clip. Θεατρικές παραστάσεις με καλεσμένους καλλιτέχνες. Σχολή χορού. Ημερίδα Μουσικής, με καλεσμένους καλλιτέχνες (συναυλία - video clip). Περίπατοι (προτάσεις - προγραμματισμός). Εκδρομές ψυχαγωγικές (προτάσεις - προγραμματισμός).
Εικαστικά με καλεσμένους τοπικούς και όχι μόνο εικαστικούς (εκθέσεις φωτογραφίας, ζωγραφικής, γκράφιτι κ.α. - ομιλίες - σχολή). Μπαζάρ κατασκευών, δημιουργιών και μεταχειρισμένων αντικειμένων από τους μαθητές.
Ε. Αθλητικές: Ημερίδες αθλητικών δραστηριοτήτων με καλεσμένους διακεκριμένους τοπικούς αθλητές(ομιλίες - συναντήσεις - προβολές)
ΣΤ)Κοινωνικές:Εκδηλώσεις αλληλεγγύης/ φιλανθρωπικές
Ολοκληρώνοντας  ο κ.Καρποδίνης τόνισε οτι   οι παραπάνω άξονες δραστηριοτήτων και οι επιμέρους ιδέες προϋποθέτουν:
- Δημιουργία και καθορισμό ομάδων για τη καλύτερη οργάνωση και προγραμματισμό των δράσεων.
-Στελέχωση των ομάδων με καθηγητές, μαθητές και μέλη του Συλλόγου Γονέων.
-Συγκεκριμένες προτάσεις από το Σύλλογο Γονέων και από τους καθηγητές.
-Αξιολόγηση αυτών σε σχέση με τη δυνατότητα πραγματοποίησής τους, τελική επιλογή και προγραμματισμός αυτών.
-Κοινοποίηση των δράσεων μέσω των « social media» ώστε να έχουμε τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή από τα παιδιά

3 σχόλια:

ΕΝΥΑΛΙΟΣ είπε...

Συγχαρητήρια στον πλεόν ενεργό Σύλλογο Γονέων στη πρόσφατη ιστορία του Γυμνασίου μας.Ευχόμαστε να ευοδωθούν οι κόποι σας και να είστε σίγουροι οτι όλοι μας, μαθητές και καθηγητές, θα αγωνιστούμε για αυτό.

Unknown είπε...

Κώστα σ' ευχαριστώ.. το κειμενάκι πολύ καλό!!Τα συγχρητήρια ανοίκουν σ' εσάς, που πέρα από την υποχρέωσή σας, δίνετε αυτό το πάραπάνω που κάνει τη διαφορά. Πιστεύω λοιπόν πολύ ότι στο τέλος της χρονιάς θα έχουμε πολλά να λέμε και περισσότερα να θυμόμαστε!

Ανώνυμος είπε...

Θεοδώρα:
...βάλτε με όχι σε ομάδα αλλά σε...ομάδες! Αν ποτέ γίνεται κάτι πολύ καλό, αυτό γίνεται από το περίσσευμα της καρδιάς μας και όχι στα πλαίσια της υποχρέωσης..Εθελοντές λοιπόν γονείς-καθηγητές-μαθητές!