Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Μιλώντας για τα αυτονόητα...Υπόθεση: μπλέ κάδος

 Εν έτει 2011, υπάρχουν ακόμα μαθητές που δε γνωρίζουν τη χρήση του μπλέ κάδου.Μολονότι έχει γίνει σχετική ενημέρωση πάνω στην οικολογική συνείδηση που οφείλουμε να επιδεικνύουμε ,μεμονωμένα περιστατικά αποδεικνύουν οτι υπάρχουν και οι εξαιρέσεις.

5 σχόλια:

Theodora είπε...

Η περιβαλλοντική ομάδα της πρώτης γυμνασίου του σχολείου μας έχει ασχοληθεί αρκετά με το θέμα της ανακύκλωσης και μάλιστα, πρόκειται σύντομα να επισκεφτούμε το εργοστάσιο ανακύκλωσης της περιοχής μας. Πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να αναρτήσουμε και άλλες πληροφορίες για την ανακύκλωση...

ΕΝΥΑΛΙΟΣ είπε...

Το νόημα δεν είναι οι πληροφορίες.Μπορούμε να γράψουμε χιλιάδες σελίδες για το θέμα.Ούτε είναι αποκλειστικότητα της Περιβαλλοντικής Ομάδας μόνο για την ευαισθητοποίηση των μελών της.Το ζήτημα είναι η διαρκής ανακύκληση του θέματος μέσα στο σχολείο ανα τακτά διαστήματα απο όλους και με διαφόρους τρόπους.Απλά πραγματα, τόσο απλά, που δεν γίνονται!

Theodora είπε...

Σωστά θα πρέπει το θέμα να είναι σε προτεραιότητα (ποιός όμως θα το αρχίσει; τι δράσεις θα υλοποιηθούν ;ποιοι μαθητές; ποιες ώρες;) Απλά μπορεί να είναι, αλλά χρειάζεται οργάνωση. Όμως πριν εμείς οι υπόλοιποι κάνουμε κάτι θα έπρεπε να ακούσουμε πρώτα τους μαθητές που κόπιασαν εδώ και μερικούς μήνες και τη συνάδελφο που είναι υπεύθυνη γι΄αυτούς και να μας δείξουν τη δουλειά τους. Δεν θα ήθελα να παρακάμψω και να απογοητεύσω αυτούς τους μαθητές πριν ακούσω τι έχουν να πουν. Γι αυτόν τον λόγο η περιβαλλοντική ομάδα της δευτέρας και τρίτης γυμνασίου δεν έχουν ασχοληθεί ακόμη με το θέμα...Λοιπόν περιμένουμε όλοι να γίνει η αρχή!

ΕΝΥΑΛΙΟΣ είπε...

Ας περιμένουμε, λοιπόν!

Theodora είπε...

...μέχρι την Τρίτη 8 Μαρτίου που θα γίνει η εξόρμηση στο χώρο όπου συγκεντρώνονται τα υλικά ανακύκλωσης στο Σχηματάρι ("υπάρχουν θέσεις αν θέλεις κενές!") :-).