Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Στο Μέγαρο Μουσικής για... "Βιεννέζικο κρουασάν " το Γυμνάσιό μας.

Τη σπάνια ευκαιρία να παρακολουθήσουν πολιτιστικό δρώμενο στην κεντρική αίθουσα(Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκη)του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών θα έχουν την Κυριακή πρωί ,27 Φεβρουαρίου 2011,μαθητές και καθηγητές του Γυμνασίου μας.
Πιστό, εδώ και περισσότερο από δέκα χρόνια, στο ραντεβού του με το νεανικό κοινό, το Μέγαρο προτείνει στους μικρούς αλλά και μεγάλους φίλους του ένα διαφορετικό μουσικό πρωινό, στο οποίο θα προσφερθεί «Βιεννέζικο κρουασάν!».
Αυτός είναι ο τίτλος της συναυλίας-παρουσίασης που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου (ώρα έναρξης: 11.30 πμ.) στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης. Θέμα της συναυλίας είναι οι επιρροές της παραδοσιακής μουσικής στην έντεχνη δημιουργία, μέσα από νέες μελωδίες και αρμονίες, ασυνήθιστα όργανα, καινούργιο υλικό, πρωτότυπους τρόπους έκφρασης κ.ά
Πιο συγκεκριμένα, το ενδιαφέρον θα εστιαστεί γεωγραφικά στην Ανατολική Ευρώπη, την Ουγγαρία και την Τουρκία και στον τρόπο που το μουσικό φολκλόρ των περιοχών αυτών επηρέασε τις συνθέσεις κορυφαίων εκπροσώπων του Κλασικισμού και του Ρομαντισμού, όπως τον Γιόζεφ Χάυδν (1732-1809), τον Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ (1756-1791), τον Λούντβιχ βαν Μπετόβεν  (1770-1827) και τον Γιοχάννες Μπραμς (1833-97). Η παρουσίαση θα εμπλουτισθεί με μουσικά παραδείγματα, σχόλια, ανέκδοτα και οπτικοακουστικό υλικό. Τη Μαθητική Ορχήστρα του Ωδείου Αθηνών διευθύνουν οι Σπύρος Προσωπάρης, Γιώργος Παπαδόπουλος, Κάτια Μολφέση και Φώτης Μιχαλάκης, όλοι μαθητές του Λουκά Καρυτινού, από τη Σχολή Διεύθυνσης Ορχήστρας του Ωδείου Αθηνών.
Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο της Σειράς «Κυριακή πρωί στο Μέγαρο», η οποία συνδυάζει το ψυχαγωγικό με το παιδαγωγικό στοιχείο: ερμηνευτές και μουσικολόγοι ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια προσπάθεια να αποκαλύψουν τα μυστικά της μουσικής στους φιλομαθείς νεαρούς ακροατές αλλά και στους ενήλικους συνοδούς τους.
Ευχόμαστε "Καλή Διασκέδαση " στους μαθητές και συνοδούς καθηγητές .

Δεν υπάρχουν σχόλια: