Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Στο Μέγαρο Μουσικής για... "Βιεννέζικο κρουασάν " το Γυμνάσιό μας.

Τη σπάνια ευκαιρία να παρακολουθήσουν πολιτιστικό δρώμενο στην κεντρική αίθουσα(Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκη)του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών θα έχουν την Κυριακή πρωί ,27 Φεβρουαρίου 2011,μαθητές και καθηγητές του Γυμνασίου μας.
Πιστό, εδώ και περισσότερο από δέκα χρόνια, στο ραντεβού του με το νεανικό κοινό, το Μέγαρο προτείνει στους μικρούς αλλά και μεγάλους φίλους του ένα διαφορετικό μουσικό πρωινό, στο οποίο θα προσφερθεί «Βιεννέζικο κρουασάν!».
Αυτός είναι ο τίτλος της συναυλίας-παρουσίασης που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου (ώρα έναρξης: 11.30 πμ.) στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης. Θέμα της συναυλίας είναι οι επιρροές της παραδοσιακής μουσικής στην έντεχνη δημιουργία, μέσα από νέες μελωδίες και αρμονίες, ασυνήθιστα όργανα, καινούργιο υλικό, πρωτότυπους τρόπους έκφρασης κ.ά
Πιο συγκεκριμένα, το ενδιαφέρον θα εστιαστεί γεωγραφικά στην Ανατολική Ευρώπη, την Ουγγαρία και την Τουρκία και στον τρόπο που το μουσικό φολκλόρ των περιοχών αυτών επηρέασε τις συνθέσεις κορυφαίων εκπροσώπων του Κλασικισμού και του Ρομαντισμού, όπως τον Γιόζεφ Χάυδν (1732-1809), τον Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ (1756-1791), τον Λούντβιχ βαν Μπετόβεν  (1770-1827) και τον Γιοχάννες Μπραμς (1833-97). Η παρουσίαση θα εμπλουτισθεί με μουσικά παραδείγματα, σχόλια, ανέκδοτα και οπτικοακουστικό υλικό. Τη Μαθητική Ορχήστρα του Ωδείου Αθηνών διευθύνουν οι Σπύρος Προσωπάρης, Γιώργος Παπαδόπουλος, Κάτια Μολφέση και Φώτης Μιχαλάκης, όλοι μαθητές του Λουκά Καρυτινού, από τη Σχολή Διεύθυνσης Ορχήστρας του Ωδείου Αθηνών.
Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο της Σειράς «Κυριακή πρωί στο Μέγαρο», η οποία συνδυάζει το ψυχαγωγικό με το παιδαγωγικό στοιχείο: ερμηνευτές και μουσικολόγοι ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια προσπάθεια να αποκαλύψουν τα μυστικά της μουσικής στους φιλομαθείς νεαρούς ακροατές αλλά και στους ενήλικους συνοδούς τους.
Ευχόμαστε "Καλή Διασκέδαση " στους μαθητές και συνοδούς καθηγητές .

Μιλώντας για τα αυτονόητα...Υπόθεση: μπλέ κάδος

 Εν έτει 2011, υπάρχουν ακόμα μαθητές που δε γνωρίζουν τη χρήση του μπλέ κάδου.Μολονότι έχει γίνει σχετική ενημέρωση πάνω στην οικολογική συνείδηση που οφείλουμε να επιδεικνύουμε ,μεμονωμένα περιστατικά αποδεικνύουν οτι υπάρχουν και οι εξαιρέσεις.

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Φρούτα vs πρόχειρου φαγητού(junk food)

Η αντιπρόεδρος του 15μελούς ,Κατερίνα Φλέσουρα
μοιράζει φρούτα στους συμμαθητές της.Δίπλα της ο Δημήτρης(nigga)
Σε μια κίνηση που αιφνιδίασε ευχάριστα ,ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων  του Γυμνασίου μας  , μοίρασε εκατοντάδες μήλα και μανταρίνια στους έκπληκτους μαθητές μας.Εν ώρα διαλείμματος ,πολλοί εθέλοντες μαθητές διένειμαν τα φρούτα στους απορημένους συμμαθητές τους ,σε μια χειρονομία με προφανή σκοπό: να εκτιμήσουμε τα υγιεινά προϊόντα που παράγει η "μάνα" γη ,να υιοθετήσουμε υγιεινότερες διατροφικές συνήθειες , να γίνει συνειδητό κομμάτι της ζωής μας η υγιεινή και φυσική διατροφή. Πολλά παιδιά,δυσκολεύτηκαν να ξεφλουδίσουν ακόμα και τα μανταρίνια,ελάχιστη απόδειξη για το πόσο έχει απομακρυνθεί η ελληνική οικογένεια απο την παραδοσιακή μαγειρική .Τα περισσότερα βεβαίως, τα κατανάλωσαν ,απολαμβάνοντας τη  γεύση και τις πολύτιμες βιταμίνες τους.Προέκταση της παραπάνω αξιέπαινης ενέργειας του Συλλόγου Γονέων αποτελεί και  μια πρόσφατη έρευνα : διαβάστε την .Το ηχηρό μήνυμα του Συλλόγου Γονέων είναι απλό : "στροφή" στην υγιεινή διατροφή και την άσκηση για καλύτερη ποιότητα ζωής! Σας ευχαριστούμε...
Έργο επι του μήλου...Made by Stratos(B2)

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Τριήμερη Περιβαλλοντική Εκδρομή ΙΙ


To τριήμερο μεταξύ 11 – 13 Φεβρουαρίου η περιβαλλοντική ομάδα του σχολείου μας επισκέφτηκε την περιοχή γύρω από την Θεσσαλική πόλη Ελασσόνα τις 2 πρώτες μέρες και την τρίτη και τελευταία τα Μετέωρα, κοντά στην Καλαμπάκα. Μας συνόδευαν οι καθηγητές κ. Πίττας, κ. Γιακομύδης και κ. Κόρου.

Την Παρασκευή το πρωί ξεκινήσαμε σαν ομάδα από την είσοδο του λυκείου στις 6.30 το πρωί. Αν και ήταν πρωί, στο λεωφορείο δεν χαλαρώσαμε , αλλά συζητούσαμε. Άλλοι πάλι χάζευαν από το παράθυρο τις περιοχές που αφήναμε πίσω μας.

Περίπου στις 12.00 φτάσαμε στα ξενοδοχεία που θα μέναμε. Εκεί χωρίστηκε η β από την γ γυμνάσιου. Αμέσως άρχισαν τα παράπονα από τους μαθητές της τρίτης για το ξενοδοχείο, αλλά σύντομα ξεχαστήκαν. Στις 13.00 πήγαμε στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, όπου μας περίμενε και ο κ. Σπύρος υπεύθυνος του κέντρου. Είχαμε διαλέξει το πρόγραμμα Παραδοσιακή Αρχιτεκτονική και μας έδωσε σχετικές πληροφορίες για την περιοχή.

Κατά τις 14.30 πήγαμε για μεσημεριανό γεύμα σε μια συμπαθητική ταβέρνα, του «Θωμά». Μόλις τελειώσαμε το φαγητό πήγαμε πάλι στο ξενοδοχείο για μερικές ώρες ξεκούρασης. Όταν ξυπνήσαμε, ξεκούραστοι πια, ξαναβρήκαμε τον υπεύθυνο στο ΚΠΕ. Μας οργάνωσε σε ομάδες και μας πληροφόρησε για ένα συναρπαστικό παιχνίδι ρόλων που θα παίζαμε. Αμέσως μετά επισκεφτήκαμε το παλαιό γεφύρι που είναι το σημαντικότερο μνημείο της πόλης.

Σαν τελειώσαμε και αυτό, πήγαμε στο ξενοδοχείο για να περάσουμε το βράδυ. Ο κ. Πίττας κράταγε « τσίλιες» όλη τη νύκτα για τυχόν αταξίες και «μετακομίσεις» μαθητών από δωμάτιο σε δωμάτιο. Το όριο για ύπνο δυστυχώς ήταν στις 24.00.

Το πρωί μας ξύπνησε η κυρία Κόρου και μας ενημέρωσε πως στις 8.00 σερβίρεται το πρωινό, στην τραπεζαρία του ξενοδοχείου. Όταν χορτάσαμε, αν και το πρωινό έπος αποδεδείχθηκε φτωχό, ανεβήκαμε στο λεωφορείο και πήγαμε στο ορεινό χωριό Λειβάδι, περίφημο για τον αντιστασιακό του αγώνα και είναι μάλιστα το μέρος όπου γεννήθηκε ο «προ-επαναστάτης» του αγώνα των Ελλήνων το ΄21, Γιωργάκης Ολύμπιος. Αφού περιηγηθήκαμε στο όμορφο χωριό, χτισμένο με την αρχιτεκτονική της προπολεμικής Ελλάδας, από τον αντιδήμαρχο , φύγαμε για μια παραδοσιακή ταβέρνα. Στην διαδρομή, σταματήσαμε και θαυμάσαμε ένα ακόμα παλιό γεφύρι και το λαογραφικό μουσείο αντικειμένων – εργαλεία, σκευή…. Κ.τ.λ.- στο χωριό Πύθιο.

Έπειτα, ξαναγύρισμα στο ξενοδοχείο. Όμως επειδή ήμασταν ακόμα ξεκούραστοι αγοράσαμε μια μπάλα και πήγαμε για «μήλα» στο γηπεδάκι μπροστά από το ξενοδοχείο. Στη συνεχεία ορεξάτοι και χαρούμενοι επισκεφτήκαμε το χωριό Τσαριτσάνη. Προσωπικά , με εντυπωσίασε ο πέτρινος πύργος στο κέντρο του χωρίου, καθώς και ο γιγαντιαίος αιωνόβιος πλάτανος. Ύστερα πήγαμε στο ξενοδοχείο για μια δυο ώρες και όταν νύχτωσε και ανέτειλε το γεμάτο φεγγάρι πίσω από τον Όλυμπο βρήκαμε για μια αξέχαστη έξοδο. Γνωρίσαμε παιδιά που κατοικούσαν εκεί, περπατήσαμε στα στενά και φάγαμε από ένα τοπικό μαγαζί. Γελάσαμε πολύ διότι είχαμε ντυθεί ιδιόμορφα- με τις πυτζάμες για την ακρίβεια- και τραβούσαμε τα βλέμματα των περαστικών. Στις 11.30 κουρασμένοι γυρίσαμε πίσω και πέσαμε «ξεροί» για ύπνο.

Το πρωί, όπως και την προηγούμενη μέρα, μας ξύπνησε η κ. Κόρου και μας ανέφερε το πρόγραμμα της τελευταίας ημέρας. Την ώρα του πρωινού μας περίμενε μια ευχάριστη και ιδιαίτερη έκπληξη. Ο δήμαρχος της Ελασσόνας είχε έρθει για να μας δει και να συζητήσει με τους καθηγητές μας. Κατευθείαν αφού τελειώσαμε φύγαμε στις 9.15 για τον τελευταίο προορισμό μας, τα μαγευτικά Μετέωρα.

Ιδιαίτερη εντύπωση μας έκανε το αρκετό χιόνι στη διαδρομή. Πρώτη στάση έγινε στις 11.30 σε ένα ύψωμα για να απολαύουμε την θέα. Όσοι δεν είχαμε ξαναεπισκεφτεί τα μετέωρα – όπως και εγώ – μείναμε με ανοιχτό το στόμα μπροστά στην καταπληκτική θέση που βρισκόμασταν. Αφού χορτάσαμε το θέαμα αναχωρήσαμε για την μονή του Μεγάλου Μετεώρου ή αλλιώς της Μεταμορφώσεως του Σωτήρας. Περιηγηθήκαμε στο λαογραφικό μουσείο στο εσωτερικού του μοναστηρίου και εξερευνήσαμε τους διάδρομους που έμενα πάντως μου έμοιαζαν με τον λαβύρινθο του μινώταυρου. Συνεχίζοντας κατεβήκαμε ένα μονοπάτι που οδηγούσε από την μονή απευθείας στον κεντρικό δρόμο όπου μας περίμενε το λεωφορείο. Η διαδρομή ήταν καταπληκτική και οι δυο άντρες συνοδοί μας καλοσυνάτοι και όπως αποδεδείχθηκε σε άριστη φυσική κατάσταση.

Στις 15.00 είχαμε ήδη φτάσει στο εστιατόριο, κοντά σε ένα χωριό, και φάγαμε όλοι μαζί δεμένοι πια σαν αληθινή ομάδα. Στο τραπέζι γελάσαμε συνεχεία με τα διάφορα αστεία γεγονότα που είχαν προηγηθεί και συζητούσαμε για τα αξιοθέατα που θα έμεναν αθάνατα στην μνήμη μας. Μόλις τελειώσαμε, χορτασμένοι πια μπήκαμε στο λεωφορείο για να γυρίσουμε στη όμορφη πόλη μας Χαλκίδα .

Πριν φτάσουμε σταματήσαμε για ένα «καφεδάκι» στα Καμένα Βούρλα. Λογω μια ασυνεννοησίας όμως χωριστήκαμε σε δυο ομάδες και η κάθε μια πήγε σε διαφορετικό καφέ και αυτό προκάλεσε την δυσαρέσκεια της μοναδικής ενηλίκου γυναικας που μας συνόδευε γιατί αυτό ήταν εκτός σχεδίου. Παρόλο όμως αυτό, επιστρέψαμε στις 21.00 αν και κουρασμένοι πολύ χαρούμενοι. Ήταν σίγουρα μια καταπληκτική εκδρομή.

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων για την εξυπηρέτηση που μας έκανε με σκοπό να πραγματοποιηθεί η εκδρομή μάλιστα με το μικρότερο κόστος που ήταν πιθανό. Ακόμα ένα μεγάλο ευχαριστώ στην όρεξη και φυσικά υπομονή των συνόδων μας. Ας μην ξεχνάμε πως είχαν αναλάβει την ευθύνη για 27 άτομα.

Ιάσονας Τσέλλος γ6


Φωτογραφίες 1

Φωτογραφίες 2



Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Facebook: μήπως πρέπει να το ξανασκεφτούμε;

Με μια «νευρωτική φυλακή» παρομοιάζουν το Facebook οι επιστήμονες, προειδοποιώντας ότι η συχνή ενασχόληση των χρηστών με το προφίλ τους -ιδίως όσων έχουν πολλούς «φίλους»- μπορεί να προκαλέσει έντονο στρες.

Μια νέα έρευνα του Πανεπιστημίου Νάπιερ του Εδιμβούργου κατέδειξε ότι οι άνθρωποι με τις περισσότερες επαφές στον δημοφιλή ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης έχουν αυξημένες πιθανότητες να είναι ιδιαίτερα στρεσαρισμένοι στη ζωή τους.
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι υπάρχει μια ομάδα χρηστών που υποφέρει από «σοβαρό άγχος το οποίο σχετίζεται με το Facebook».

Αισθήματα ανησυχίας και ενοχής
Περισσότεροι από ένας στους 10 ερωτηθέντες (12%) δήλωσαν ότι Facebook τους κάνει να αισθάνονται «ανήσυχοι», ενώ πάνω από τρεις στους 10 (32%) ανέφεραν ότι αισθάνονται «ένοχοι» επειδή στο παρελθόν απέρριψαν αιτήσεις «φιλίας».
Το γεγονός ότι πολλοί χρήστες αισθάνονται άβολα όταν καλούνται να διαχειριστούν αιτήματα «φιλίας» τους ωθεί στο να «φοβούνται» και να αντιπαθούν αυτή τη διαδικασία.
Το 12% των μαθητών που ρωτήθηκε σχετικά, απάντησε ότι δεν του αρέσει να λαμβάνει αιτήσεις «φιλίας», ενώ σχεδόν τα 2/3 (63%) δήλωσαν ότι καθυστερούν να απαντήσουν σε αιτήματα «φίλων».
Η Δρ Κάθι Τσαρλς, επικεφαλής της έρευνας και καθηγήτρια στη Σχολή Υγείας και Κοινωνικών Επιστημών του πανεπιστημίου, σημείωσε ότι «τα ευρήματα έδειξαν μια σειρά από παραδοξότητες. Για παράδειγμα, παρότι υπάρχει μεγάλη πίεση να είναι κανείς στο Facebook, παρατηρείται μεγάλη αμφιθυμία μεταξύ των χρηστών σχετικά με τα οφέλη του site».

Γιατί αγχώνονται οι χρήστες
«Εκείνοι που έχουν τις περισσότερες επαφές, εκείνοι που έχουν επενδύσει περισσότερο χρόνο στο site, είναι όσοι έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να είναι στρεσαρισμένοι», τόνισε η Δρ Τσαρλς.
Το γεγονός αυτό οφείλεται στην πίεση που (αισθάνονται ότι) δέχονται οι χρήστες να δημοσιεύουν διαρκώς ενημερώσεις (updates) στο προφίλ τους για το τι κάνουν στη ζωή τους.
«Είναι σαν ένα μίνι ειδησεογραφικό κανάλι του εαυτού σας. Όσο περισσότερους ανθρώπους έχετε (ως «φίλους»), τόσό πιο πολύ θεωρείτε ότι υπάρχει ένα ακροατήριο που σας περιμένει. Είστε περίπου μια μικρή διασημότητα. Όσο μεγαλύτερο είναι το ακροατήριο, τόσο μεγαλύτερη πίεση αισθάνεστε να παράξετε περιεχόμενο για τον εαυτό σας», εξήγησε η καθηγήτρια.

Φοβούνται να «ξεκολλήσουν»
Πολλοί από τους συμμετέχοντες στην έρευνα δήλωσαν ότι το ενδεχόμενο να διαγράψουν το προφίλ τους στο Facebook τους κάνει «ανήσυχους», επειδή φοβούνται ότι έτσι θα χάσουν σημαντικές κοινωνικές πληροφορίες και εξελίξεις ή θα προσβάλουν τους «φίλους» τους.
Η πλειονότητα των ερωτηθέντων ανέφερε ότι το καλύτερο πράγμα στο Facebook είναι ότι «σε κρατά σε επαφή».
«Όπως ο τζόγος, έτσι και το Facebook κρατά τους χρήστες σε μια ‘’νευρωτική φυλακή’’. Οι χρήστες δεν ξέρουν αν πρέπει να μείνουν ή να φύγουν, με τον φόβο ότι θα χάσουν κάτι καλό», είπε η Δρ Τσαρλς.
Πριν από λίγες ημέρες, η Μισέλ Ομπάμα, σύζυγος του προέδρου των Η.Π.Α., είχε καταφερθεί δημόσια εναντίον της χρήσης του Facebook από τους ανήλικους, αποκαλύπτοντας ότι οι μυστικές υπηρεσίες έχουν απαγορεύσει στις δύο κόρες της να ανοίξουν λογαριασμό στο Facebook, γεγονός που την χαροποιεί ιδιαίτερα. «Δεν είναι κάτι που χρειάζονται. Δεν είναι απαραίτητο», είχε δηλώσει.

Τους στρεσάρει η διαγραφή «φίλων»
Μεταξύ των αιτιών που προκαλούν ένταση στους χρήστες του Facebook, σύμφωνα με την έρευνα του Πανεπιστημίου Νάπιερ, συγκαταλέγονται η πίεση του να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο εφευρετικοί και διασκεδαστικοί, η υποχρέωσή τους να συμπεριφέρονται διαφορετικά ανάλογα με τον «φίλο» με τον οποίο έρχονται σε επαφή κάθε φορά και, κυρίως, το ενδεχόμενο διαγραφής των ανεπιθύμητων επαφών.
Μια έρευνα του Πανεπιστημίου του Κολοράντο των Η.Π.Α., που δημοσιεύθηκε τον περασμένο Οκτώβριο, κατέδειξε ότι το 57% των χρηστών του κοινωνικού δικτύου έχει διαγράψει κάποιον «φίλο» του.
Οι ερευνητές έκαναν λόγο για το φαινόμενο του «unfriending» (η πρακτική της διαγραφής μιας επαφής σε ένα site κοινωνικής δικτύωσης), το οποίο, μάλιστα, επελέγη το 2009 από το λεξικό New Oxford American Dictionary ως «Λέξη της χρονιάς».
Η έρευνα είχε καταγράψει ως λόγους διαγραφής μιας επαφής την έλλειψη «καλής συμπεριφοράς», τις συχνές αναρτήσεις με ανόητα ή επαναλαμβανόμενα σχόλια και τις δημοσιεύσεις για θέματα που ενδέχεται να προκαλέσουν εντάσεις.
Στην έρευνα του Πανεπιστημίου Νάπιερ συμμετείχαν περίπου 200 χρήστες του Facebook, το οποίο αριθμεί πλέον περισσότερα από 600 εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Socialbakers.com.
Στην χώρα μας πάνω από ένα στα δύο Ελληνόπουλα ηλικίας 9-16 ετών διαθέτει προφίλ σε ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης (ποσοστό 54%), σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Πηγή: http://www.tanea.gr/

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Η Περιβαλλοντική Ομάδα θα πάει εκδρομή!





Επιτέλους, χθες, μετά από αγωνιώδη αναμονή πήραμε την πολυπόθητη έγκριση!
Ο κ Νεκτάριος Καντανολέων (υπεύθυνος γραφείου περιβαλλοντικής εκπαίδευσης Ευβοίας) ήρθε στην ομάδα μας λίγο πριν κλείσουμε την συνάντησή μας και μας ανακοίνωσε το νέο! Έτσι, θα πάμε στην ευρύτερη περιοχή της Ελασσόνας και των Μετεώρων ...Αναχωρούμε αύριο και θα γυρίσουμε την Κυριακή. Περισσότερες λεπτομέρειες όταν γυρίσουμε!

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός(ISS): 13 χρόνια διεθνής συνεργασία στο διάστημα.

Λίγοι μαθητές γνωρίζουν οτι έδω και πολλά χρόνια διάφορες χώρες συνεργάζονται σε ένα κοινό διαστημικό πρόγραμμα που στοχεύει στην λειτουργία ενός Διεθνούς Διαστημικου Σταθμού. Οι αστροναύτες ερευνητές που διαβιούν στο  σταθμό εργάζονται καθημερινά σε πειράματα που προάγουν  σχεδόν όλες τις επιστήμες . Δείτε βήμα προς βήμα  αυτό το παράδειγμα συνεργασίας ,απο την εποχή που το πρώτο τμήμα του σταθμού ετέθη σε τροχιά.
Πατήστε εδω για να δείτε τη σημερινή εικόνα του Δ.Δ.Σ.
΄Μάθετε περισσότερα για τον Δ.Δ.Σ  μέσω της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος (ESA)

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Κοπή πίτας στο σχολείο αλλά και στην Περιβαλλοντική Ομάδα!




Την Τετάρτη που μας πέρασε έγινε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας για κάθε τάξη ξεχωριστά στο σχολείο μας. Την πίτα προσέφερε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, καθώς και τα δώρα που ήταν για κάθε τυχερό, ένα σετ ζωγραφικής για την πρώτη και την δευτέρα γυμνασίου και μια δωροεπιταγή σε βιβλιοπωλείο για την τρίτη γυμνασίου. Μετά το τέλος των μαθημάτων, τα μέλη της περιβαλλοντικής ομάδας της δευτέρας και τρίτης γυμνασίου συναντηθήκαμε και κόψαμε και μεις την πρωτοχρονιάτικη πίτα μας. Εντάξει, παιδευτήκαμε λίγο να την κόψουμε όμως η πίτα ήταν υπέροχη -πώς θα μπορούσε να μην είναι, αφού την έφτιαξαν η Δάφνη με την Αλεξάνδρα! Το φλουρί το κέρδισε η Έφη και το δώρο της είναι ένα χρωματιστό ρολόι!

(ανάρτηση από Θ.Κ.)